Jestem dyplomowanym dietetykiem, absolwentką Wyższej Szkoły Zdrowia w Gdańsku. Kilkanaście lat pracy w zawodzie farmaceuty pozwala mi połączyć holistyczne podejście do pacjenta, dla którego najważniejsze jest zdrowie. Specjalizuję się w dietetyce klinicznej. Moja praca z pacjentem opiera się na spersonalizowanym podejściu do jego potrzeb i oczekiwań.
W pracy skupiam się na edukacji żywieniowej oraz wypracowaniu poprawnych nawyków żywieniowych. Osobiste doświadczenia pomogły mi zgłębić wiedzę w niedoczynności tarczycy i chorobie Hashimoto, ale także w innych dolegliwościach i chorób, min. insulinooporności, cukrzycy typu 2, PCOS, zaburzeniach lipidowych oraz nietolerancjach pokarmowych. Stale pogłębiam swoją wiedzę biorąc czynny udział w wielu szkoleniach, konferencjach i kursach o tematyce medycznej.
Wykaz części certyfikatów:
Żywieniowe podejście do leczenia insulinooporności i hipoglikemii reaktywnej" – Dietomedica;
Choroba Hashimoto okiem dietetyka, objawy, przyczyny i postępowanie żywieniowe - Dietomedica
Hashimoto - choroba tarczycy czy rozregulowany układ odpornościowy? - Instytut Medycyny Zapobiegawczej
Niedokrwistość (anemia) okiem dietetyka - objawy, diagnostyka i postępowanie żywieniowe - Dietomedica
Dietetyk i Diagnosta laboratoryjny - wspólna praca dla zdrowia Pacjenta – SKN Dietetyki Klinicznej
Żywienie i suplementacja w zespole policystycznych jajników – Dietomedica
Interdyscyplinarne spojrzenie na choroby przewodu pokarmowego – SKN Dietetyki Klinicznej
Żywienie kliniczne w praktyce – Konferencja Naukowo-Szkoleniowa
Dialog sokratejski jako metoda pracy z klientem - Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Zapraszam do kontaktu